Новини Статии Идейки Връзки Екипът
   >> Необичаен поглед над нещата...

Статия: Разглобяване на Dell Latitude C400 - inDell inSite ;)
Автор: Антон Белев (Bloody)
Категория: Поглед отвътре
Публикувана на: 18 Май 2006 г.
Прочетена: 27271 пъти
Страница: 1 от 4

Съдържание:  1  2  3  4  напред >> 

  ШаситоНапоследък това ми стана почти като хоби, сигурно вече и със затворени очи мога да разглобявам и сглобявам мобилни компютри... За съжаление се оказа, че и този модел на Dell не е особено читаво направен и пак трябваше да се намеся (визирам основно охлаждането на процесора). Причината да го разглобя беше продиктувана от факта, че лаптопа се гасеше сам на почти случаен принцип... няколко часа върти Prime 95 без никакви проблеми, след малко пускам видео и се самоизключва. Оставям го да изстине напълно, пускам, стартирам Prime95 и за по-малко от минута отново се самоизключва... Вярно, че все пак този модел е с Pentium III Mobile процесор на 1,33 GHz, но охлаждането не би трябвало да има особени проблеми да се справя (макар и с перка на максимум обороти). Всъщност се оказа, че съм смятал погрешно и проблемът с охлаждането на DELL L400 (който разглобявах съвсем наскоро) е налице и C400 модела, а именно ужасно некадърната реализация на охладителя! Но все пак да започнем отначало, тъй като Dell C400 е доста интересен като изпълнение и възможности ;)
Mагнезиево шаси, което по принцип е по-издръжливо от обикновената пластмаса на надраскване и удари. Всъщност специално на този модел (произведен преди 2+ години) външният вид е в перфектно състояние, дори без една драскотина... нещо, което не мога да кажа за моя Prestigio лаптоп, който е едва на около 11 месеца и пластмасовия му корпус вече е прилично надраскан (а уж го пазя и внимавам).
В корпуса има интегрирана двойна антена за свързване при наличие на безжичен мрежов контролер (този модел има mini PCI слот за инсталиране на wireless контролер). Всъщност интересното, е че има 2 конектора и съответно основна и допълнителна (main и aux) антени, като при свързването им обхвата е малко по-добър.

Съдържание:  1  2  3  4  напред >> 

Антон Белев © 2006 Opasno.com. Всички права запазени.