Новини Статии Идейки Връзки Екипът
   >> Необичаен поглед над нещата...

Статия: Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 + вода = ?
Автор: Антон Белев (Bloody)
Категория: Опасни тестове
Публикувана на: 15 Юни 2006 г.
Прочетена: 33652 пъти
Страница: 1 от 5

Съдържание:  1  2  3  4  5  напред >> 

  Предизвикателството...


Поглеждайки кутията на Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 - комплект безжична оптична мишка и клавиатура, погледът ми моментално се спря над надписа: "Spill-Resistant Design". Просто този надпис нямаше как да не проверя до колко от Мicrosoft казват истината... така де, дали не ни лъжат в очите ;) Порових се малко повече в документацията и официалния сайт на комплекта, но никаква по-подробна информация за тази функционалност! Това естествено задълбочи подозренията ми по отношение на това "твърдение" вмъкнато ей така от някъде.

За моя радост от фирма Перси, от която бях взел клавиатурата за тестове, нямаха нищо против да изпробвам и тази функционалност. Така де, това е нещо много важно за всеки себеуважаващ се компютърджия... разливането на кафето или колата по невнимание върху клавиатурата е често срещано явление. От друга страна май напоследък и доста секретарки се опитват да навлязат в тайните на активните PC потребители, копирайки разливането на всякакви течности върху клавиатурата :PЕто как изглеждат клавиатурата и мишката от комплекта Wireless Optical Desktop 1000, като освен тях има и приемник, който обаче не е интересен за целите на този тест... всъщност и мишката няма да ни е необходима, защото не е "устойчива" на разливане на течности! Да именно устойчивост на разливане на течности, а не водоустойчивост... тоест не си мийте клавиатурата и след това да се опитвате веднага да я използвате.Всъщност "тайната" на клавиатурата се крие във водонепроницаемостта на горната повърхност (запушени са всички дупки) под клавишите и двата улея за отвеждане на течността извън корпуса, които са в дъното. Така, че в крайна сметка, дори да си спасите клавиатурата при разливане на течност, то за вашите дрехи не е сигурно, особено ако не реагирате достатъчно бързо и останете седнал на бюрото. Така де, всъщност от Microsoft дават гаранция(?) само за клавиатурата, а не и за вашите дрехи... ;)
Много е важно обаче клавиатурата да е с "инсталиран ъпдейт" към версия 1.1, в противен случай няма гаранция, че тя ще оцелее след разливането на кафето например. Така че моля винаги инсталирайте последните патчове за дупки в сигурността на Windows... опа, отплеснах се на друга тема май. Само не се опитвайте да запушите двете дупки на клавиатурата по "хардуерен път", че резултатите може и да са неприятни при инцидент :P

Съдържание:  1  2  3  4  5  напред >> 

Антон Белев © 2006 Opasno.com. Всички права запазени.