Новини Статии Идейки Връзки Екипът
   >> Необичаен поглед над нещата...

Статия: Вестникарски истории, или кой е най-добрият ежедневник у нас
Автор: Антон Белев (Bloody)
Категория: Забавно четиво
Публикувана на: 31 Май 2006 г.
Прочетена: 25229 пъти
Страница: 1 от 4

Съдържание:  1  2  3  4  напред >> 

  ВъведениеПричината за написването на този материал е предизвикана най-вече от много интересният поглед над авторските права на един от популярните у нас ежедневни вестници - Новинар. Та съвсем наскоро във въпросният вестник беше публикувана статия озаглавена с доста интересното заглавие "Искам си правата!" с автор Ангел Зафиров.

В гореспоменатата статия е направен опита за защита на обикновените потребители, разгледано “Криейтив Комънс” споразумението за ползване на съдържание разпространявано в Интернет, отбелязани са неадекватните действия на властите и "експертите" в тях и т.н. Въобще отзивите са положителни на фона на останалите "супер сензационни" статии, с които ни заляха напоследък по темата за "пиратството".

Всичко до тук е много добре, но във въпросната статия забелязах две направени от мен снимки, които между другото са публикувани и на този сайт в статията "Да си изгорим пиратските дискове до един!?!". Нещо, в което по принцип няма нищо лошо и аз не бих имал никакви възражения, но при условие че от в-к Новинар бяха предприели правилният подход при публикуването на този снимков материал... За публикуването на тези снимки не е искано моето разрешение, нито пък в статията е цитиран източник или автор на снимките, което изрично е упоменато като задължение при използване на материали от Opasno.com.

Съвсем нормално беше да изпратя любезен имейл до вестника, за да ми дадат някакво обяснение по положението с използваните две снимки на горящи оптични дискове, така и направих. Отговор от там обаче все още така и не съм получил и вероятно няма да получа, тъй като вече минаха 2 дни откакто е изпратено писмото! Поне да бяха скалъпили някакво дори абсурдно извинение за това, но защо да си дават зор "за глупости", нали?

С това си действие въпросният вестник ми влезе "в черния списък" и това провокира идеята да направя едни интересни тестове на няколко "произволно подбрани ежедневника. Естествено няма как да пропусна и Новинар сред тестовите материали, но тъй като той ми е черен пред очите вече си е извоювал последното място в класирането... :P


Съдържание:  1  2  3  4  напред >> 

Антон Белев © 2006 Opasno.com. Всички права запазени.